Makón sütöttek, főztek a HSZC pedagógusai

Első alkalommal szervezte meg a makói Maros-parton a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum a rendhagyó pedagógusnapját, melyen 350-en vettek részt. Kincses Tímea főigazgató kiemelte: a hagyományos keretek közül egy kicsit kiszabadulva, egy kötetlen szabadidős programot szerveztek mind a hét szakképzési intézmény dolgozói számára, többek között azt is megünnepelve, hogy idén ünneplik a HSZC alapításának 10. évfordulóját.

A vidám nap középpontjában a főzőverseny állt, melyre összesen tizennégy csapat nevezett, a legkülönfélébb ételek készültek, a babgulyástól kezdve a pörköltön át egészen a lazaclevesig. Az elkészített finomságokat egy zsűri értékelte, melynek egyik tagja Sági Szilárd volt.

A keddi esemény alapkezdeményezője a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Szakképző Iskola volt, melyet a Centrum kibővített és programokkal gazdagított. A házigazda szakképzési intézmény igazgatója, Papós András elmondta: ők háromféle étellel készültek a versenyre, így három csapattal is neveztek. Az egyik marhapörköltet főzött, a másik pedig vajdasági ihletésű szármát, a harmadik pedig grillen sütött finomságokat, melyek mellé görögsalátát kínáltak. Az igazgató kifejtette: a hét intézmény teljes tantestülete nagyon ritkán tud találkozni egymással, ezért nagyon fontos az ilyen közös, nagy esemény – írja a HSZC oldala.

Fotó: Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

Scroll to Top